Proč je léto boží... a proč ne

Léto má obrovskou fanouškovskou základnu. Všechny ty, kteří během zimy vyhlížejí teplé dny, plánují dovolenou a vzpomínají u prosluněných fotek. Není divu. Léto umít být skvělé a je snadné si ho zamilovat. Ale podobně snadné je mít ho už od začátku července plné zuby.

Zachumlaní do svetrů a nekonečných šál mudrujete, aby už konečně bylo léto a teplo. Protože je super, pohodlné a super pohodlné moct nosit jen trika, šorty, šatičky,... A pak je teda léto a je třicet stupňů a vy musíte do práce a větráky nepomáhají a vy máte celé to triko durch a jen si tak sníte, jak by to bylo skvělé, kdyby se už zase trochu ochladilo.

Léto znamená zpravidla dovolenou. Konečně čas zaslouženého odpočinku a nových zážitků, na což se těšíte celý rok... Pak teda konečně jedete, než se nadějete, tak to skončí, utratíte tam všechny peníze a se spálenými zády jste vmžiku zase doma a před vámi vidina dalších jedenapadesáti týdnů v práci. Paráda.

V létě dozrává spousta ovoce, což je super, protože konečně nemusíte jíst jen jablka a banány... Pak se vám najednou doma zjeví deset kilo jahod a vy nevíte, jestli z nich dřív péct koláče, dělat džemy nebo vařit knedlíky. A když je konečně všechny zpracujete, na týden si od nich odpočinete a dostanete na ně zase chuť, zjistíte, že už mají po sezóně.

Léto znamená teplo, teplo znamená koupání. Na koupalištích, v bazénech, v jezerech a řekách, zkrátka kdekoliv, kde si zamanete... Jenže pak si v červnu stoupnete v plavkách před zrcadlo a říkáte si, jak by bylo super, kdyby byla teprve zima a vy jste s tou celulitidou a madly lásky, které se vám zničehonic objevily, mohli (no, přiznejme si, že spíš mohly) ještě něco udělat.

Taky si v létě rádi dáváte zmrzku nebo nanuk? Kdo by ne. Je to skvělé ochlazení a tak nějak to dokresluje celou letní pohodu... Pak si pro toho nanuka teda dojdete a zjistíte, že vůbec nechutná tak dobře, jako když jste byli děti, a když už si dáte nějakou fakt dobrou zmrzku, v půlce jedení už nemůžete, ale je vám líto to vyhodit, tak je vám pak holt po zbytek dne blbě, no.

Žádné komentáře:

Okomentovat