Proč je super pracovat ve školce

Za možnost pracovat ve školce jsem byla od samého začátku vděčná a jen tak mě to nepřejde. Mám k tomu hromadu důvodů. Některé jsou racionální a jiné, jak už to u mě bývá, ne tak docela. Tu jsou!

Zažijete dinosauří masáž, zúčastníte se souboje o nevěstu, v němž jste hlavní trofej, a vyslechnete si nespočet absurdních rozhovorů. Tohle vám prostě jiná práce nedá.

Vždycky máte co dát do vázy, protože děti vám neustále budou trhat kytičky pro radost. A kdybyste se rozhodli udělat si na zahradě rybník a chtěli ho obsypat hromadou kamenů, stačí si prohrabat kapsy u všech mikin a bund a máte nasbíráno.

Objevíte v sobě studnici trpělivosti. Aspoň pokud ji máte. Protože hrát si dennodenně na kolovrátek bez ní prostě nelze.

Máte přístup k té nejlepší stravě. A kdyby vám přišlo, že je jídelníček plný luštěnin, zeleniny a ovoce až moc vyvážený, bonbony za odměnu to jistí.

Zjistíte, že dětská práce je vážně k nezaplacení. Děti vám nadšeně udělají masáž stejně jako vám cokoliv přinesou, když si zrovna budete na deset kroků připadat příliš unavení.

Nepřiberete. I kdybyste tu ukázkovou stravu, v níž se omáčkami moc nešetří, jedli za dva, naběháte se kolem dětí tolik, že si pneumatiku domů fakt nepovezete.

Můžete v práci spát. Oficiálně. A ještě vám za to platí. Kdo to má?

Nebudete si tahat práci domů. No vážně, kdo by si po celém dni s dětmi ještě přivezl nějakého toho pidižvíka domů, do místa svatého klidu bez dětského kvílení? Možná tak králíček sebevrah.

Hovno už s vámi nehne. Vážně. Utřete tolik zesr... pokaděných zadků, že už budete vůči smradu imunní a kamarádky, se zacpaným nosem přebalující vlastní prvorozené potomstvo, vám budou moct jen závidět.

V žádné jiné práci neposbíráte za den tolik úsměvů, objetí a upřímnosti. Tečka.

Žádné komentáře:

Okomentovat